MINDFULNESS RETREAT

Dette retreat på 5 dage eller 10 dage er til dig, der ønsker at komme “hjem” til dig selv.

Lære at være nærværende og opmærksom på nuet. Lære dig selv bedre at kende uden uønskede forstyrrelser.

Du vil have mulighed for at transformere din frygt/angst til accept og se på det, som ligger bag ved frygten/angste på en mindful måde.

Retreatet er med overvejende stilhed, så kvaliteter af rent nærvær træder tydeligere frem og giver os mulighed for at opdage en vej til indre frihed og glæde, på din helt egen måde.

Stilheden og nærværet åbner op for det, som du måske ikke giver plads til i dagligdagen

Det vil også give dig mulighed for en pause og at give dig selv lov til at være nysgerrig på din egen indre udvikling.

Uanset hvad dit formål er, så er det en invitation til et sjældent dybt møde med dig selv, og når vi kommer helt til stede i mødet med os selv, erfarer vi, hvad det vil sige at være i live, øjeblik for øjeblik.

Du vil gennem øget bevidsthed og indsigt lære dig selv bedre at kende i stilhed.

Her kan du kan give slip på hverdagen, ikke bare på dens konkrete pligter og gøremål, men også på de underforståede forpligtelser og forventninger, så du kommer hjem med et nyt perspektiv på dette.

Meditation - mindfulness

Program og praktisk info

Ca. 14 dagen inden vil der været et online møde, specifik til dette Mindfulness stilhedsretreat i 5 eller 10 dage. se datoen her under trin 5. https://centerforbevidsthed.dk/priser-datoe.

Afgang fra svendborg havn kl.11.00, ankomst til Drejø 12.20

Herefter indlogering, frokost, intro m.m.

Herefter fælles “opvarmning” til stilheden, som starter efter frokost på ankomstdagen. Der starter et 5 dages og 10 dages hold fredag, og et 5 dages hold onsdag. se de nøjagtige datoer under priser og datoer https://centerforbevidsthed.dk/priser-datoer/.

Vi starter hver morgen med en times meditation før morgenmaden

Der vil også være fællesmeditation før frokost og før aftensmaden i stilhed dette er frivilligt. Et møde, hvor en særlig indre fred og dybere indsigt kan udfoldes.

Hver aften ca. 30 min vil der være info om vipassana m.m., som du kan lytte til i stilhed. Dette er frivilligt.

Der vil være mulighed for at snakke med en mindfulness instruktør (som også er psykoterapeut), hvis der er behov for det under hele retreatet.

Alle deltagere skal overholde stilheden fra start til slut.

Stilhed betyder og indebærer stilhed i forhold til fysisk som verbal kontakt og heller ikke øjenkontakt er tilladt. Enhver form for kommunikation med de andre kursusdeltagere, enten ved at gestikulere, gøre tegnsprog, skrive sedler, etc., er ikke tilladt, når stilheden går i gang.

Yoga og fysiske øvelser samt løbeture bør ikke udøves under stilheden. Med udgangspunkt i Vipassana traditionen i mindfulness vil vi gå på opdagelse i sindet ved at søge indad i stilhed. Korte gåture er tilladt.

Ingen kontakt med omverdenen  er tilladt, når stilheden går i gang. Dette inkluderer mail, telefonsamtaler m.m. At spille på musikinstrumenter, høre radio, etc., er ikke tilladt. Læsematerialer bør ikke medbringes til kurset. Er der udfordringer med det kontakt CFB ved tilmelding, så finder vi en løsning, Det er tilladt at tage notater.

Der er fuld forplejning inkluderet. Det er ikke muligt at tilfredsstille alle særlige ønsker og krav, når det gælder mad. Der serveres enkel og vegetarisk kost. Hvis en elev på grund af helbredsproblemer er blevet ordineret en særlig diæt, bør han eller hun underrette CFB samtidig med tilmeldingen.

Overnatningen vil som udgangspunkt være på deleværelser. Det er især vigtigt her at overholde ovenstående regler for stilhed. Det kan måske allerede her være en rejse i sig selv for dig at bo sammen med andre på den måde.

Sengetøj og håndklæder skal selv medbringes.

I nødstilfælde kan pårørende kontakte CFB på 49405902.